torsdag 24 januari 2008

Kvällsblogg!

Ännu en dag med penseln i högsta hugg! Nu är jag inne på slutklämmen, allting blev lite försenat idag för det ena växthuset envisades med att trilskas. Det gick så fint att ta bort glasrutorna, ända tills det var två på samma som satte sig på vrångan. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra med själva målningen, kanske måste jag maskera och måla trots att rutan sitter kvar? Jobbigt. Jaja, huvudsaken det blir bra (men det blir det inte om man inte kan ta bort rutan) i slutändan.

För övrigt var det ju dagisdags igen, samma visa idag dessvärre. Thilda börjar redan hemma med att klättra upp i matstolen och vill inte gå ner, och när hon råkade få syn på att det snöat ute och vi började prata om att det kanske kunde bli en och en annan snögubbe på dagis idag så säger hon ledset "mamma snögubbe". Snyft. Och sen tårar vid lämningen. Dock fick jag snabbt ett mms av gulliga Jonna (personal) som visade att hon slutat gråta, sånt är alltid skönt att se!

Sedan åkte vi en vända till tandhygienisten, en rätt charmlös dam som visade sig vara snål både med det ena och det andra. Hur som helst så hade Thilda fina tänder och det är det enda som spelar någon roll.

När jag satt och surfade på Spets och Snor's hemsida idag så kom jag plötsligt på att jag en gång i tiden köpte ett fönster/spegel (ja, jag gillar såna) på Hemtex när de la ner sin butik i stan. Ganska litet jämfört med den som visades här häromdagen, men jag tror att den skulle göra sig ypperligt i något av barnrummen eller i lekstugan! Ramen är grå och spegelglaset sprucket, jag hade nästan för mig att den blivit kastad. Men så chansade jag och drog iväg ett mail till J på mitt jobb där jag förvarat den - och tro det eller ej men den fanns kvar! Ibland ska man ha tur! Så i morgon ska jag försöka åka och hämta den. Den blev som ett nygammalt fynd kan man säga :-) Mycket trevligt! Fram med penseln igen! Den som inte känner mig alls tror säkert att jag verkligen älskar att måla, men det gör jag egentligen inte, det enda jag verkligen gillar med målning är när det är färdigt *s*

Annars har jag legat på latsidan idag vad gällande fotografering, så jag får rota fram några äldre bilder som jag inte tror att jag har visat.Ullpläd från Klippan. Visst har jag sagt att jag har en passion för filtar? Har hur många som helst, Thilda har säkert 40 stycken... Redan när jag var liten så älskade jag att bädda ner mina dockor och göra det mysigt med filtar, och nu - drygt 25 år senare så har jag en riktig docka att bädda ner. Snart två!Här har vi Herr Kanin. Så vansinnigt söt! Och så barbapapalampan. Finns säkert de som förfasar sig över färgglad plast i ett hem där övrig inredning är lantlig men who cares? Till barn tycker jag att det är jättefint med färg! Och den här är dessutom så smart att man bara byter glödlampa så blir han rosa eller vad man nu föredrar. Mycket praktiskt :-)

Till sist vill jag hälsa Hanna välkommen som läsare, det är så roligt när ni som faktiskt inte hör till den självklara skaran läsare gör er tillkänna!

Nu ska jag måla en vända till medan far i huset läser saga för sin dotter. Kram!

1 kommentar:

Ulltussen sa...

Jag har också en lampa som jag satt en färgad glödlampa i, nu är den röd/rosa men Robert ska ta över den som sänglampa och då åker det i en vanlig ofärgad lampa. Smidigt att kunna förnya den så enkelt!