torsdag 15 december 2011

Stackars liten!

Ajaj. Igår skulle vi baka lussekatter här hemma hos oss. Timmen var sen, dagen hade krånglat men jag hade utlovat ett bak, så vi drog igång. Och vi hann knappt mer än börja så råkade minsta hjälpredan ramla ner från sin stol, vilket ju i sig kan bli en smärre katastrof om man har otur (storasyster bröt nyckelbenet när hon ramlade ur en säng när hon var liten så vi har lite dåliga erfarenheter av såna där små "skitsaker" som orsakar stor skada) men hur det nu var så upptäckte jag att hon blödde. Rejält! Kunde först inte bli klok på vad hon kunnat göra sig så illa på, men det visade sig sedan att hon fastnat med lilla fingret i hörnet på spisskyddet (av metall) Ujujujuj! Stor skinnbit borta och många tårar. Mamman fick bita sig hårt i läppen för att inte dra igång själv, för så tycker jag det känns, när barnen gör sig illa. Tvätt, mer tårar, besviken baksugen storasyster, hungrig storebror.. Ja det var mycket som inte blev helt lyckat men till slut så stod maten på bordet och fingret var omplåstrat. Puh!Idag har lilltjejen varit hemma för säkerhets skull. Inte för att såret är enormt, men det är en rätt rejäl bit skinn som saknas i relation till det lilla fingret. Och det vore så dumt att få baciller i det i onödan.

Storasyster däremot var på dagis med besked och kom hem och berättade att idag hade det minsann skett kärlek på dagis. Hon och en pojk hade pussats, och han beslutade om bröllop. Då fick Thilda kalla fötter och rymde, varpå han skickade ut vakter att leta rätt på henne. Runaway bride? Brorsan konstaterade krasst att han inte ville pussas alls, och jag förstår honom om det ska sluta på det där viset ;-)

Pussåkramheladan!

6 kommentarer:

Anonym sa...

haha vilken liten sötprins! Han kommer nog hitta en sessa som han vill pussa. Du är så duktig på att få fina bilder. God Jul på dig från en läsare // Pernilla

Annas hjärtan sa...

Tack Pernilla, ha en god jul du med!

Jag och prinsarna sa...

Stackars lilltjejen. Vilken otur! Galet söt som alltid :)
Kramar

Annas hjärtan sa...

Linnah tackar för omtanken! Ses nästa v? Kramis!

Jag och prinsarna sa...

Ja jättegärna! Vi kan mån-tors. Hur ser det ut för er??
Kramar

Annas hjärtan sa...

Jag kan i princip alla dagar, inte onsdag för då ska Linnah få twinrix och på fredagen är det säkert lite sista minuten jox som ska fixas, men däremellan kan jag när som! Vi hörs och bestämmer, eller hur? Kram!