måndag 12 december 2011

Sov gott!

Ja det där med sova, det är ett kapitel för sig när man har tre små barn. M var bortrest nyligen och jag frågade honom om han sovit gott när han fått hela sängen för sig själv (annars är vi oftast fem som sover kors och tvärs. Eller - vi sover tetris, som en kompis till mig så träffsäkert kallade det) Det hade han inte. Trots att han sluppit armbågar i ansiktet, barn som drömt mardrömmar, någon som är kissnödig, någon som är törstig, min mobil som piper och aviserar e-post och sms, L som tappat nappen, försvunna mjukisdjur samt att någon (läs frun) knuffar honom hårt i sidan för att kort och skoningslöst meddela "du snarkar" (med undertonen: gör du det igen kan du lägga dig någon annanstans!) Jag förstår att han ibland tar sin kudde och flyttar ner i fotändan! För att flytta på något av barnen är lönlöst. Vips så är de tillbaka igen, fortare än man hunnit somna om, och meddelar att någon minsann har tagit deras plats och så blir det gråt och flytt av sovande syskon som kanske också vaknar och...ja, ni fattar. Det låter korkat förstås, men mitt i natten tar man gärna den snabbaste utvägen. Så kontentan av det hela är kanske att man sover bäst hemma ändå, trots att det är kaos ibland?Ja här sover vi i alla fall. Eller vad man nu ska kalla det :-) Tack och lov så har vi ett lugnt och harmoniskt sovrum, i alla fall om man ser till inredningen. Och just nu har det rätt mycket Carl Larsson känsla om jag får säga det själv. Örngotten köpte jag förra året på Åhléns.


Påslakanen är vanliga vita, svala som vi haft sedan länge. För svala påslakan är nästan ett måste när vi är så många som sover tillsammans. Sängmöblerna kommer från Kallholmen.

Då var det kvällsmatsdags då. Vad 17 ska vi hitta på? Kan ingen höra av sig hit med lite middagsinspiration till två vuxna varav en kräsen (jag) och tre kräsna barn som föredrar köttbullar och pannkaka alla dagar i veckan? Please?

Pussåkramheladan!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
känner också igen det med barn som kommer in och man är för trött för att följa med dom tillbaka till sina rum..
mat på vardagarna är verkligen skitsvårt i och för sig är vi kanske inte så kräsna men det går bara runt samma mat.
helgerna är ju skillnad, lite förslag!
flygande jacob,lasagne,laxfile,crepes
kasslergratäng,pasta med pesto kyckling och bacon,pajer.
Lycka till!

kram

liffer sa...

Men människa! Stäng av mobilen på natten för guds skull!!! :)
Jag har min på flight mode jag. Så låter den inte men går skitfort att starta igen på morgonen.

Annas hjärtan sa...

Lisa: Jamen jag har den på bottenvåningen i köket, så man störs bara av den om man inte sover, det är inte som att man vaknar av den :-)

Annas hjärtan sa...

Anonym: Bra tips på mat, tack! Flygande jacob var länge sen, mums! Det ska jag nog fixa någon dag. Visst är det hopplöst när man bara fastnar i nåt, sådär så man äter samma och samma och samma jämt. Här tycker jag att det står falukorv på bordet åtminstone en gång i veckan, och det är ju toppenbra vardagsmat när man har barn, men inte så himla spännande... Det fåniga är att det svämmar över av recept överallt och ändå orkar man inte ta till sig dem. Men nu får det för 17 bli ändring, åtminstone hos oss! Kram!