torsdag 9 juli 2009

Muffinsfest! När regnet bara öser ner ute så är det förstås perfekt väder för att vara inne och baka. Sagt och gjort, jag och T drog igång i morse när brorsan tog sin lilla lur.
B som i Bagare! T älskar att klä ut sig, och det är förstås en riktig höjdare att få ha en kockmössa på sig! Vi passar på att inviga min nya måttsats som jag köpte igår. T tycker så mycket om den att hon vill krama den!
Sugar in the morning, sugar in the evening, sugar varenda da'! Form och funktion i trevlig kombination tycker mamma.
Smaka smet är halva nöjet! Riktigt god är den!! Blir det någon smet kvar att baka av? Jodå. Men vi konstaterar lite besviket att de inte ser allt för roliga ut. KAN bero på att bakpulvret gick ut i samband med att Thilda föddes...oj vad vi bakar ofta hemma hos oss. Vad göra? Vi bakar nya förstås! Tack och lov för färdig muffinsmix, finns även glutenfri faktiskt. De svämmar över lite och får lite slagsida men smaken är det inget fel på. T är ambitiös och noga med strösslet. På en riktig fest kommer fler än mamma, pappa och lillebror, det vet ju alla! Med kort varsel bjuds farmor, farfar, mormor och morfar in. Alla kan komma, vilken tur! Vi dukar med Thildas söta kakfat. Ovanpå muffinsen ligger dekorationer i rosa marsipan.
Pappa hinner precis komma hem från jobbet och blir smått överraskad av festen. Han är snabbt med på noterna och passar på att leka Tingeling. Brorsan fattar däremot inte vad tjusningen är. Vad är det där?? Ska man äta det? Nejtack!
Även farfar ser lite skeptisk ut ;-) Farmor fattar tycke för en prickig.
Vad mormor tog för sort förtäljer inte historien. Morfar verkar nöjd...
...och det är värdinnan också! Fest är liksom hennes grej :-) Kramkram!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh Anna vilka fina foton! Du är riktigt haj på det där. Kul idé med spontan kalas, det gillar jag! Trevlig sommar!
Karlstad Jonna

MammasRussin sa...

Vicken mysig muffinsfest! Kan tänka mig att T var nöjd! KRAMIS

Anonym sa...

Hihihi, jag skrattar ihjäl mig (på ett bra sätt alltså :-)) Vad mysigt det såg ut!

Kusin Ulrika

Unknown sa...

Vart köpte du den fina måttsatsen, skulle vilja ha en:)