torsdag 11 juni 2015

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning minsann. Och det gick faktiskt att ha både shorts och klänning. Himla mysigt! Barnen sjöng så fint och min T och en kompis spelade Den blomstertid nu kommer på tvärflöjt. Underbart!Efter sång av alla barn och tal av rektorn så var det traditionsenligt tårtkalas vid respektive klassrum. Jag kilade mellan lite eftersom P också hör dit i år och hade kalas med sina kompisar. Igår var vi uppe och bakade tårta "typ halva natten" - först dagisavslutning med fika, sedan skogsleksavslutning, kvällsmat och sedan dags att baka då. Upptäckte att jag hade en för stor kakform hemma. Och skulle marshmallowsen räcka? Till mamma för att byta form, och till ICA för att komplettera. Sedan bestämde sig spishällen för att visa något felmeddelande som ingen kände till. Pjuh. Men vi fick ihop två tårtbottnar till sist.

Har knappt sovit inatt, för de kändes hårda och torra, bottnarna. Vaknade i morse och bestämde att det var nog en bra idé att slänga på lite vaniljsås för att den skulle få suga åt sig lite fukt och smak. Sagt och gjort, googla recept, bråttom bråttom. Saken är den att P totalvägrar tårta, godis och glass så han fick med sig ett gäng kanelbullar istället för att också kunna fika. L är ganska flexibel och smakar en del (typ en sked, men hon smakar i alla fall till skillnad från de andra två) men T hon är livrädd för allt som heter frukt och bär, så vi skulle göra en tårta som hon också tyckte om, även om den skulle bli söt. Och sen var hon ändå inte sugen på att smaka, hahaha. En sked kanske. Jaja. Hur som helst.

Var var jag? Jo. Bråttom! Locka håret, pilla dit en miljard marshmallows (vems idé var det med en sån tårta när man ska samlas 07.50???) MEN det gick till slut. Och tårtan gick att äta. Puuuuuuh!

Inatt sover den här mamman som en sten!

Kram
a

Inga kommentarer: