lördag 27 augusti 2011

Hem ljuva hem

I somras fick vi äntligen tummen loss och målade om huset. Eller vi och vi, ni vet hur det är, jag har inte ens rört en pensel utan ägnat mig åt att försöka hålla de små hjälpredorna sysselsatta med annat ;-) Och såhär fint blev det! Vilken skillnad, det är tio år sedan vi byggde och lika många år sedan vi målade, så det behövdes om man säger så.


Framsidan med utbyggnaden vi gjorde när jag var gravid med Linnah. Är så himla nöjd med den, det är det bästa vi gjort med huset någonsin! Skulle vilja sätta kryss på de andra fönstren med men det visade sig vara hutlöst dyrt, har för mig att det skulle kosta 18' till hela huset. Någon som vet var man kan hitta det billigare?? Vi har ju den nedersta spröjsen så att säga och behöver bara själva krysset (om konstruktionen är lika som på de vi har)Igår kväll var jag ute och plockade av fula blommor på pelargonerna, de såg inte så spännande ut nu när det regnat i flera dagar. En hel kasse blev det, och inte många blommor lämnades kvar.Ytterdörren kommer från Leksandsdörren. Blomlådorna som skymtar till höger har M byggt själv, i dem ligger frigolittunnor som man häller vatten i, på det viset blir de självbevattnande och man behöver inte springa och vattna var och varannan dag. Tror vi har fyllt på 2-3 gånger under sommaren. Lagom!

Igår eftermiddag hade lille P ont i magen. Trodde först att han ätit för mycket deg eftersom han och mormor bakat bullar (flygplansbullar, världens sötaste!) men vips så kom allt innehåll i magen upp. Stackars liten! Nu börjar vi bli riktigt less på magsjuka då vi haft det 4-5 gånger sedan barnen fick sommarlov. Först P själv någon gång i juni, sedan L i mitten av sommaren (antagligen inte magsjuka, men kräks i sängen är ju ändå inte skoj) och sedan P och L för några veckor sedan och så P nu igen. Men eftersom ingen annan känner något än så håller vi tummarna för att det var hans känsliga mage som reagerade på jäst och mjölk. Min lillkille. Men nu mår han bra igen 

Pussåkramheladan! 

2 kommentarer:

happy hedgehog sa...

Beautiful. What a lovely start to Höst!

Annas hjärtan sa...

Lovely way att blanda svenska och engelska, du är för söt Tiff! Kikar in till dig snart :-)