Hej!
Härligt med helg, eller hur? Jag har varit med lilltjejen på dans, och M har varit ute i trädgården och fixat hur mycket som helst fast klockan bara är strax efter tolv. Nu åker grillen fram, det vankas hamburgare - mums! Och något annat som smakar himla bra är svärmors rabarbersaft. Det är förstås lite för tidigt ännu, men snart är vi där! Här kommer receptet!
Härligt med helg, eller hur? Jag har varit med lilltjejen på dans, och M har varit ute i trädgården och fixat hur mycket som helst fast klockan bara är strax efter tolv. Nu åker grillen fram, det vankas hamburgare - mums! Och något annat som smakar himla bra är svärmors rabarbersaft. Det är förstås lite för tidigt ännu, men snart är vi där! Här kommer receptet!
2 kg rabarber
1,5 l vatten
1 citron
1 kg socker
1-2 msk atamon
Skär rabarberstjälkarna i bitar.
Koka tillsammans med vattnet tills de är mjuka, sila av ca 30 min.
Koka upp saften med socker och saften av citronen.
Blanda i atamonet för bättre hållbarhet (går att utesluta)
Häll upp på väl rengjorda flaskor.
Kram ♡
a
Kram ♡
a
1 kommentar:
Underbar bild! 💗 Tack för receptet det ska jag testa när rabarbern kommer upp i trädgården. Har som sagt aldrig gjort rabarbersaft men har druckit den o den är så god.
Kram, kram från mig Magdalena🌸
Skicka en kommentar