lördag 25 april 2015

Rabarbersaft

Hej!

Härligt med helg, eller hur? Jag har varit med lilltjejen på dans, och M har varit ute i trädgården och fixat hur mycket som helst fast klockan bara är strax efter tolv. Nu åker grillen fram, det vankas hamburgare - mums! Och något annat som smakar himla bra är svärmors rabarbersaft. Det är förstås lite för tidigt ännu, men snart är vi där! Här kommer receptet!


2 kg rabarber
1,5 l vatten
1 citron
1 kg socker
1-2 msk atamon

Skär rabarberstjälkarna i bitar.
Koka tillsammans med vattnet tills de är mjuka, sila av ca 30 min.
Koka upp saften med socker och saften av citronen.
Blanda i atamonet för bättre hållbarhet (går att utesluta)
Häll upp på väl rengjorda flaskor.

Kram ♡
a

1 kommentar:

Sommaren65 sa...

Underbar bild! 💗 Tack för receptet det ska jag testa när rabarbern kommer upp i trädgården. Har som sagt aldrig gjort rabarbersaft men har druckit den o den är så god.
Kram, kram från mig Magdalena🌸