onsdag 10 december 2008

Mina barn har träffat den riktiga tomten! Ja, det är sant! Han finns på riktigt! Läs mer om det längre ner. I helgen när vi hälsade på kusin Lucas som fyllde två år så fick vi den stora äran att åka traktor och vagn längs en mysig grusväg långt upp i skogen. Lilla Philip är, trots att han bara är 10 månader, mycket fascinerad av just traktorer så bara resan var tillräcklig för honom ;-) Hur som helst, där inne i skogen bodde i alla fall den mysigaste tomte kan kan tänka sig! Och han tog sig tid att visa oss runt i alla stugor, trots att han hade så mycket att göra.
Ho-ho-ho
Tre generationer pojkar (vad M och hans pappa är lika här!!)
Farfar slickar sig kring munnen när han tänker på den goda glöggen som han blev bjuden på!
Nissarna har till och med en egen skola. På svarta tavlan står listat vilka barn som varit snälla, och på skyltarna bredvid instruktioner för paketinslagning och hur man tillagar gröt! Nissarnas matsedel är en aning enformig, men det tycks inte bekymra dem En egen kyrka har de också, med orgel och allt!
Ni ser likheten med Snövits orgel antar jag?
Ingen kyrka utan nattvard ;-)
Kollekthåv
Kyrkan sedd utifrån
Nissarna sjunger psalm 121 Hej tomtegubbar slå i glasen och nummer 166 Räven raskar över isen Mängder av tända ljus överallt
Här sitter tomtemor själv och pysslar
Här sover alla nissarna. Lite till vänster om tomtens huvud ser ni en "pinne" - det är en lur där den nisse som är eldvakt blåser ut ljuset i taklyktan på kvällen när det är dags att sova. Ja, som ni ser så är det genomtänkt in i minsta detalj - som Sickan skulle ha sagt. Men den här mannen heter inte Sickan utan Håkan, och om jag har förstått det hela rätt så driver han detta helt ideellt utan vinst. Helt otroligt om man tänker på hur otroligt mycket tid och pengar som går åt. Bara jobbet med att tända alla ljus, det fanns hundratals! Där kan man snacka om riktig tomte, han gör det för barnens skull. Trodde knappt såna människor fanns längre! Ångrar nu bittert att jag inte la lite pengar i kollekthåven, det borde alla göra! Ni som har vägarna åt Norrköpingshållet i år bör absolut åka dit! Kramkram!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen!
Jag har utmanat dig.. massor med kramar

Kellis sa...

Så himla mysigt det såg ut! Du får se till att lägga en extra slant i kollekthåven nästa gång du är där, lova det!!