måndag 27 mars 2017

Kvällsljus

Hej igen!

Då var det måndag igen då! Har ni haft en fin helg?
Vi har hunnit med en del här hemma (dock inte så mycket som jag hoppats på, men så är det ju alltid...) och har också hunnit vara ute på promenad. Härligt att snön och isen börjar försvinna, igår hade vi 18,5 grader varmt?! Hörde dock att det snart blir snö igen, men det är ju inget långvarigt som tur är. M är så less på snön att han var ute och hackade bort stora sjok från gräsmattan som han sedan la i solen, så vi har helt rent på vår gård nu. Nu vill vi ha vår!




Tog några bilder på Thildas rum igår kväll. Ganska mysigt med kvällsljus faktiskt. Mörkt ute, myslampor inne.



Borde fortsätta med min rensning, men har kommit till den punkten där jag tappat fart och inte är lika motiverad. Menmen, det är ju bara att hänga i, måste få in bilen i garaget..!
Ha en fin dag i solen!

Kram
a

lördag 25 mars 2017

Stortjejsrum

Hej på er!

...och vips så har det gått några veckor igen! Livet kommer emellan, hela tiden. Och så ska det ju vara förstås!
Jag har gjort världens ryck här hemma och städat och rensat nästan överallt. Jätteskönt (i alla fall efteråt, hehe)




Vi har också tagit tag i en annan sak som varit på tapeten ett tag, nämligen en sminkhörna till storasyster. Hon har både snedtak och två fönster i sitt rum, varav ett är relativt stort i förhållande till rummet, och det andra fönstret sitter väldigt lågt. Hennes säng har en hög ram, så skulle man ställa sängen framför det låga fönstret så blir hela fönstret dolt. För att göra en lång historia lite kortare så kan man inte möblera hur som helst där inne.

Många av mina vänner, framför allt tjejer, ÄLSKAR att möblera om. Jag är inte en av dem! Tycker mest att det är meckigt och rörigt med sladdar och lampor och tv-fästen som ska flyttas. Men, vi gjorde det - och framför allt - det blev väldigt bra! Så det var absolut värt besväret :-)



En av favoritpresenterna när hon fyllde år var denna ask som vi fyllt med lite gott och blandat, body lotion, läppglans, nagellack osv. Pimpade banden med söta pins.



Den söta vasen har jag fixat till henne. Tanken är att hon ska ha penslar där i sedan.



Möblerna har hon haft sedan länge, men sminkbordet, spegeln och lamporna är nya. Tur att mannen är elkunnig, han löste det fint med sladdar osv tycker jag!



Ljusslingan på väggen satt tidigare i sänghimmeln. Denna fick stryka på foten då den annars skulle ha tagit upp halva fönstret.
Har satt upp lite olika favoritbilder på väggen.

Rummet är ju sig likt på många sätt, men vi har rensat bort mycket småplock som hon tröttnat på eller blivit för stor för. Bra också när man kan uppdatera det man redan har utan att behöva köpa en massa nytt.
Jätteroligt att det blev så bra, och viktigast av allt är förstås att hon som bor här inne trivs, och det gör hon verkligen!

Nu har det blivit dags att krypa till kojs här, påminner om att ställa om klockorna..!

Kram
a

måndag 6 mars 2017

Romme by day

 Hej på er!


Så var det måndag igen, och barnens sportlov är slut.
Vi har haft en jättemysig vecka trots att vädret inte var på vår sida alla dagar, och har hunnit med det vi tänkt oss. Igår avslutade vi med en heldag i backen, från öppning till stängning. Superhärligt!

Här nedan kommer en liten hyllning till Romme Alpin. Vi är så glada att vi har den här fina, välskötta anläggningen bara 10 minuters bilfärd hemifrån.


På med skidorna! Nu bär det av!


Utsikt i liften på vägen upp. Ljuvligt för en skidälskare.



Nypistat! Ljudet. Känslan. Mmmm!


Vi har hittat en liten tvåstolslift som ligger väldigt bra till för vår del nu när vi inte behöver röra oss i barnbackarna. Jättepraktiskt, och mycket mindre kö.

Bo's är en av våra absoluta favoritbackar. Den funkar för alla!



P ser lite murken ut. Han har nog tröttnat på mammans alla fotostopp ;-)


Toppstugan. Här kan man välja mellan att fika, köpa "lättare" lunch (gulaschsoppa, pannkaka, pasta) eller att äta lite mer á la carte. Vi väljer ofta det sistnämnda trots att det kostar en slant, barnen tycker om maten och det är lite lugnare än i den andra restaurangdelen. För min del, som inte tål gluten, är det också viktigt att det finns glutenfria alternativ på menyn, så den biten spelar också in. Det var här vi var på Fondueafton kvällen innan.


Goda burgare!


Soliga dagar är det superskönt att kunna sitta på altanen och mysa.


Våffelstugan är också fin! To do: Kolla om de erbjuder glutenfria våfflor!


Utsikt över våffelstugan.


Solen tittade fram då och då, och det var riktigt skönt väder även om det var lite i blåsigaste laget.


Upptäckte att de kommer hinna stänga innan påsklovet börjar, antagligen eftersom påsken är så sen i år. Rackarns! Måste försöka åka mycket på helgerna, den här perioden som börjar ju är ju den absolut härligaste!!


Ha en fin dag allihop!


Kram
a

lördag 4 mars 2017

Romme by night

Hej!


Hur har ni haft det idag?
Vi hade planerat för skidåkning, men vaknade upp till ett himla snöande, så vi bestämde oss för att vänta till imorgon. Dock fick vi en ordentlig dos av Romme ändå, eftersom vi bokat fondue i toppstugan! Häng med!

Vi har sån tur att vi bara har drygt 10 minuter till skidbacken hemifrån oss. Slalom är en aktivitet som passar oss jättebra, eftersom alla i familjen tycker att det är kul och alla kan anpassa det till sin nivå. Minns första lyckokänslan när vi kunde ha med oss Thilda och Philip för ett par år sedan, och nu kan hela familjen följa med. Toppen!



Utsikt mot skidbacken från bilen på väg dit.



Dagens transportmedel - bandvagn! P har varit pirrig hela dagen. Skulle de välja en svart pist? Fungerar bromsarna när det är dags för hemfärd?


Skidloge mm.

M och tjejerna gillade bandvagnen. Lite som att vara i krig, fast utan kriget ;-) 


 Vintrigt!


Strax framme, toppstugan skymtar uppe till vänster.

 Mitt gäng!


Morfar och Mormor hängde med, jättekul att de fick se vårt stammishak när vi åker skidor.


Fondueafton stod på kvällens meny. Inga bilder på maten dock, vilken miss! Ni får hålla tillgodo med lite inredningsbilder.

Thilda passade på att värma sig framför brasan.



Varm choklad på vintern...mmm!


Dags för hemresa.


Efter en liten skumpig hemresa var vi tillbaka där vi började. En mycket trevlig kväll!



Bästa Romme!

Kram
a