torsdag 5 oktober 2017

Today's the day!

Hej på er!

Idag är en stor dag hemma hos oss.
Idag är dagen då hönorna
Ä N T L I G E N
ska flytta in i det nya hönshuset!
Hurra! Som vi kämpat och jobbat och fixat med detta.
Herrejösses så mycket jobb. Men så bra det kommer bli!!
Mycket piff och fina växter blir det.
För mig är trivseln jätteviktig, det ska vara fint och kännas bra att hälsa på hos hönorna.Här ser ni hönshuset, och båda utegårdarna.
En åt söder och en åt norr (söder till höger, norr till vänster)
Där kan de alltså välja att vara på skuggsidan när det blir riktigt varma och soliga dagar, eller att vara i solen när det är som idag - soligt men kallt i luften. Norrgården är inte riktigt färdig än, det ska på ett nät så att inte rovdjur eller hungriga ekorrar hoppar ner, så den gården stänger vi tills vidare.
Jag är så nöjd med alltihop och tycker att det blir riktigt fint! Härligt läge också, inbäddat bland grönska. Den här bilden är tagen från baksidan på vårt hus, och där ser man syrénhäcken i förgrunden. Det ska till en grind där, i passagen. Någongång.
Vår tomt är som gjord för att ha hönor, då tomten liksom är uppdelad i två delar. En trädgårdstomt där huset står, och en stor baksida där vi har friggebod och där vi har studsmatta och fotbollsmål.

Det är alltså vår friggebod som vi har byggt om till hönshus, tanken från början var att de skulle bo i lekstugan (min gamla, och som även barnen har haft) men det blev både trångt och kändes svårjobbat (inte full takhöjd mm) så vi valde att göra såhär istället.
Nu får hönorna det varmt och gott i vinter!Som sagt. Fint ska det va' :-)

Önskar er en riktigt fin och solig dag!

Kram
a

Inga kommentarer: