torsdag 15 juni 2017

SKOLAVSLUTNING

Igår var det skolavslutning på barnens skola. För första gången på länge fick vi se dem tillsammans alla tre på samma gång. Underbart!

Vi hade sån fantastisk tur med vädret, det har regnat och ruskat och varit grått jag vet inte hur länge nu. Men igår lyste solen, himlen var klarblå och det var varmt och skönt! Vi vågade dock inte chansa och tog jeansjackorna till tjejerna, det är så tråkigt att stå och frysa, men dem kunde vi ta av sedan.
Älskar skolavslutningstider! Minns känslan av det där oändliga sommarlovet alldeles runt knuten. Kravfria dagar fyllda av ingenting, roliga utflykter, lek med kompisar och sena kvällar. Minns också att man ibland hade lite långtråkigt när alla vänner var på semester, men det hör ju till :-)Klarblå himmel som sagt! Underbart!!Syrenerna har snart blommat över, men några stycken finns kvar. Bästa examensblomman!Bästa bästa trion!! Vi hade så bråttom igår morse så jag trodde inte jag skulle hinna ta något foto på dem, men fick detta enda som blev skapligt. Våra fina!Tre tårtor hade vi bakat, för på skolan har man som tradition att ses efter avslutningen och fika tillsammans. Vi hade bakat på våra egna ägg, 30 stycken gjorde vi slut på!! Linnahs favorittårta är den här som vi brukar göra, och det skulle vara sex äggvitor i. Eftersom våra ägg är så små fick vi ta 12, och till Thildas recept gick det åt sex stycken. Duktiga små hönor! Philip gillar ju ingen tårta alls, men tyckte ändå det var kul att bjuda kompisarna så vi drog ihop en likadan till honom. Thilda, som ju inte heller är så förtjust i tårtor, och hennes farmor bakade en sockerkaka med citronsmak som Thilda garnerade med flerfärgade små rosor.
Den blev så himla fin, och så god! Hennes lärare frågade om det var en saffranskaka eftersom den var så gul.
Gissa om hon var stolt och glad över hönorna och äggen?Hann hänga upp vimplarna i uterummet. Utanför blommar syrenbuskarna. Underbara årstid!

M hade tagit ledigt från jobbet, så vi överraskade barnen och tog med dem på en miniutflykt till ett utomhusbad. En toppendag att minnas länge!

Kram
a

Inga kommentarer: