tisdag 30 juni 2015

Rhodos

Just hemkommen från en härlig vecka på Rhodos tillsammans med dem jag gillar bäst! Fantastiskt skönt med lite sol, bad och värme efter den här solfattiga våren.



Thilda hittade (förstås) en så himla fin fjäril!



Ganska många Piña coladas blev det :-)



Relax

 

Utsikt man aldrig tröttnar på



Såna här dagar alltså...! Underbart!

Kram
a

söndag 21 juni 2015

En kort...

...hälsning från mig! Fullt upp med midsommarfirande med släkten, och en massa andra roligheter.




Älskade söta växasängen där alla tre älsklingarna hamnar emellanåt. Kommer aldrig kunna göra mig av med den (kommer förstås inte alltid kunna ha den inne i huset, men vill alltid ha den kvar)


Ha en fin dag!
Kram
a

fredag 19 juni 2015

Midsommar

Äntligen midsommarafton!
Det är lite mysigt tycker jag. Trots vädret :-)




Svenska jordgubbar såklart (som bara jag och mannen har glädje av eftersom barnen tycker att frukt är klart överskattat)



Härligt att kunna sitta i uterummet!



Har sytt en vimpel med svenska flaggor i mailegstil. Tänkte att den kanske kan vara fin vid skolavslutning och nationaldagen, och så midsommar förstås. Och just idag flaggar jag för en av mina bästa kompisar som fick en liten pojk igår. Grattis och välkommen till världen lilla Malte ♡

Hoppas ni får en toppendag!

Kram
a

onsdag 17 juni 2015

Pojkrum

Hej på er!

Då var midsommarvädret på ingång..! Samma visa varje år, eller hur? Förra året var det +4 grader och regn om jag minns rätt - inte för oss dock för vi hade turen att vara på Rhodos just då. Väldigt tursamt! Men å andra sidan var det väl efter midsommar som den riktiga pangsommaren började förra året, så man kan ju hålla tummarna även i år!




Idag hade jag bilen full när jag åkte hem, kul för barnen med många kompisar att leka med! Nu är jag helt slut efter att ha fixat mellis och garner att pyssla med och allt vad det nu var :-) Trött på ett bra sätt alltså!

Nu kvällsmat, och sen sova tror jag. Eller sprätta lite på mina vimplar som krånglar. Grr.

Kram
a

tisdag 16 juni 2015

Min nya...

...favoritbukett i min nya favoritkanna i min nya favoritfärg :-) Doften av sommar i köket. Mm.



Kram

a

Quiltar

Hej på er! Solen skiner idag också, så härligt! Det gäller att passa på, för snart ska det regna har jag hört...Det är ju snart midsommar! Måste bero på det. Det vilar en väderförbannelse över den dagen ;-)

Jag har skaffat mig så fina quiltar från Green Gate, Olivia pale blue och Olivia pale pink. Färgerna är sådär härligt milda, nästan som mjukglass. Nu återstår bara en sak - jag skulle vilja ha en rosa quilt till, och jag köpte den sista. Är det någon som sett dem i butik eller på nätet? Tacksam för tips!




Må så gott mina vänner!

Kram
a

söndag 14 juni 2015

Frukost i uterummet





När andra börjar förbereda lunchen så plockar vi undan frukosten. Idag tog vi sovmorgon och satt sedan en lång stund vid frukostbordet. Härligt! Massa god frukt hade vi hemma också, både honungsmelon, vattenmelon, körsbär, blåbär och vindruvor. Mums!

Precis utanför står syrénerna i full blom.

Önskar er en fin dag!

Kram
a

lördag 13 juni 2015

Ny kudde...

...som alla älskar!
Idag snodde jag ihop ett par nya örngott av ett nytt, ljuvligt tyg. Lånade mammas symaskin och satte mig ute på altanen och sydde samtidigt som jag hade ett öga på barnen som lekte. Perfekt!




Herr hund tog chansen och invigde. Han är nybadad och därmed tillåten att låna kudden en stund :-)



Sååå skönt!

Annars har det varit en väldigt kluven dag det här. Vaknade med de förskräckliga nyheterna att den försvunna flickan hittats. Så hemskt! Så, idag går tankarna till hennes familj ♡


Ta hand om varandra!

Kram
a

torsdag 11 juni 2015

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning minsann. Och det gick faktiskt att ha både shorts och klänning. Himla mysigt! Barnen sjöng så fint och min T och en kompis spelade Den blomstertid nu kommer på tvärflöjt. Underbart!



Efter sång av alla barn och tal av rektorn så var det traditionsenligt tårtkalas vid respektive klassrum. Jag kilade mellan lite eftersom P också hör dit i år och hade kalas med sina kompisar. Igår var vi uppe och bakade tårta "typ halva natten" - först dagisavslutning med fika, sedan skogsleksavslutning, kvällsmat och sedan dags att baka då. Upptäckte att jag hade en för stor kakform hemma. Och skulle marshmallowsen räcka? Till mamma för att byta form, och till ICA för att komplettera. Sedan bestämde sig spishällen för att visa något felmeddelande som ingen kände till. Pjuh. Men vi fick ihop två tårtbottnar till sist.

Har knappt sovit inatt, för de kändes hårda och torra, bottnarna. Vaknade i morse och bestämde att det var nog en bra idé att slänga på lite vaniljsås för att den skulle få suga åt sig lite fukt och smak. Sagt och gjort, googla recept, bråttom bråttom. Saken är den att P totalvägrar tårta, godis och glass så han fick med sig ett gäng kanelbullar istället för att också kunna fika. L är ganska flexibel och smakar en del (typ en sked, men hon smakar i alla fall till skillnad från de andra två) men T hon är livrädd för allt som heter frukt och bär, så vi skulle göra en tårta som hon också tyckte om, även om den skulle bli söt. Och sen var hon ändå inte sugen på att smaka, hahaha. En sked kanske. Jaja. Hur som helst.

Var var jag? Jo. Bråttom! Locka håret, pilla dit en miljard marshmallows (vems idé var det med en sån tårta när man ska samlas 07.50???) MEN det gick till slut. Och tårtan gick att äta. Puuuuuuh!

Inatt sover den här mamman som en sten!

Kram
a

söndag 7 juni 2015

Flickrum

Hej!

Idag började dagen med frukost på inglasade altanen. Den är toppen såna här dagar då solen skiner och det regnar om vartannat. Efter det fick det bli en lång skön promenad, och nytt för den här gången var att alla tre barnen cyklade bredvid. Innan har vi ju alltid haft en i vagn, men nu trampade hon själv. Så stor hon blivit! Hur fint som helst gick det, inte ett 'gnäll' på hela rundan! Heja!




Idag kommer bilder från storasysters rum. Ny matta på golvet minsann, det är nästan ett måste nu när de är vita och lite ömtåliga. Den har jag, precis som mattan i lillasysters rum, köpt på Farmhouse



Egenhändigt ihopknåpade tygstjärnor (med lite hjälp av snälla mamsen!) på snöre, och en DIY-byrå för småpryttlar.



Sänghimmeln - pricken över i. Ny med mysbelysning á la stjärnhimmel dessutom. Så fint, tycker både jag och hon som bor här inne. Vi läser en bok tillsammans varje kväll, och jag lyckas alltid somna efteråt. Hopplöst! Kanske är det för att det är så mysigt? Jag hade själv en sänghimmel när jag var liten och älskade det, och jag är ju supernostalgisk med allt som andas barndom. De som känner mig vet ;-)

Förresten så är jag väl sist i Sverige med att engagera mig i Pinterest, har haft ett konto länge men har inte orkat ta tag i det riktigt. Förrän idag. Så ni som vill hittar mig här!

Ha en fin kväll! Nu ska jag gå och läsa med T. Ingen högoddsare att jag knoppar bredvid ikväll också *s*

Kram
a

lördag 6 juni 2015

Ett fång rosor

Hej på er!

Studentfirande i vackra Uppsala igår. Var tar tiden vägen? Minns som igår när han, som bar den vita mössan igår, låg i en liten korg på BB. Och hur han nu hunnit bli omkring två meter lång (!!) och längre än både min M och min pappa som båda anses som långa. Hur som helst, en toppendag med toppenväder! Mycket nöjd med den.

Ett helt fång rosor fick det bli idag, till några som
v e r k l i g e n
förtjänade det! Ni vet vilka ni är. Tack!






Jag vet  att jag skrivit det förr, men jag skriver det igen. Vilka är ni som kikar in hos mig? Som delar en glimt av vårt liv. Inte alltid en så rättvis bild kanske, för vardagskaos och tvätthögar uteblir just här, men de finns förstås hos oss precis som hos alla andra. Men skriv gärna en rad eller två och säg hej, det är så uppskattat!

Kram
a

torsdag 4 juni 2015

Lite nytt i fönstren!

Hej på er!

Är det sant? Idag skiner solen! Och jag tror inte att det har regnat ett endaste dugg, rätta mig om jag har fel..? I alla fall här där jag bor :-)



Sprang på så fina krukor häromdagen som jag inte kunde låta bli att köpa till Philips rum. Vad tycks?



I butiken där jag köpte dem konstaterade butiksägaren att "du gillar sånt som är lite skabbigt!" :-)

Haha, ja kanske det?



Renbäddad säng idag. Bästa känslan!

Kram !
a

onsdag 3 juni 2015

Önskar er...

...en fin onsdag!



Kram
a

tisdag 2 juni 2015

Det enda rätta

Idag gjorde vi det enda rätta - tappade upp ett varmt skumbad!




Brrr, det känns som höst ute, men vi tinade i alla fall upp lite efter badet :-)

Kram
a

måndag 1 juni 2015

JUNI

Juni månad är här! Hade hoppats på att få vakna till lite bättre väder idag, men icke. Håller dock tummarna stenhårt, kom igen juni!!!



När jag ser Elsa Beskows bilder så tänker jag alltid på mig och mina barn, ofta är det just en mamma och tre små som syns. Fast det börjar bli mer och mer påtagligt att mina barn är en bra bit större än barnen på bilderna. Kan man pausa tiden lite? Fast vi väntar med det till det blir en solig dag :-)

Må så gott!

Kram
a