fredag 20 juli 2012

Ordning på torpet!


 Vad är den bästa sysselsättningen att ägna sig åt när det regnar? Rensa! Igår firade vi svärmor Maggans födelsedag i Tällberg och trots tidsbrist hann jag smita in en sväng på mysiga Lantliv, och där sprang jag på ett gäng förvaringsburkar som passar perfekt i vårt kök! Äntligen slipper vi prassliga påsar med halvtomt innehåll. Nu - ordning på torpet!
Burkar överst till vänster fyllda med torkade äppelbitar, tranbär, plommon, krossat linfrö, valnötter mm. Och så kaffeburken då, men den nyttjar ju inte jag :-)

Sedan har vi ju redalådorna med socker, havregryn och oboypulver och så cornflakes i burken längst ner till höger.


Jag slarvar ofta med frukosten, men när jag väl äter så tycker jag egentligen att det är rätt gott! Här: jordgubbsyoghurt, krossat linfrö, torkade äppeltärningar, valnötter och tranbär.

Idag ska det gjutas en liten ruta framför kakelugnen och när det torkat ska listerna dit. Sedan har vi gjort allt vi kunnat på den och  vi avvaktar att sotarn behagar komma tillbaka från semestern. Lite retfullt att inte kunna elda nu när det är sånt trist väder, jag går med tofflor på mig här inne för att inte frysa om fötterna, i juli månad. Är det inte lite trist så säg?

Pussåkramheladan!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vad fint det blev i köket och burkarna,och kakelugnen så underbart,jag älskar att elda vi har en öppen spis med insats i vardagsrummet.
finns iget bättre att sitta inne ock kura med en brasa det bästa köpet vi gjort.
se på tv med en brasa och snöstorm utanför,lite vin,åh nu längtar jag efter hösten,haha.
åh frukost så gott kaffe mackor god jouice,smoothies gör jag i bland så mumsigt.
jag älskar mat ,laga planera och handla den,helst på helgen dela 1flaska vin.
njut nu och ha en bra helg.

Annas hjärtan sa...

Hej! Fler som ser mysfaktorn med höst och vinter :-) Fast nu vill jag helst ha lite sommar först! Ha en fin kväll, kram Anna

Ekenäsliv sa...

Älskar burkar och ordning och reda:)) Så, du dricker inte heller kaffe? Inte jag heller, det gååååår bara inte;) Nu börjar nog de flesta ge upp hoppet om att jag ska börja iaf:)
Finfint blev det med alla burkarna!
Kram igen:)

Annas hjärtan sa...

Mig tjatas det fortfarande på, trots att både M och min mamma får migrän så fort de missat en kopp eller två under dagen, själv är jag inte ett dugg intresserad av att dra på mig ett sådant begär :-)