måndag 16 januari 2012

Pastellkaramell

Hej på er! Nu är halva januari avklarad, det känns bra tycker jag! Jag tycker inte att jag brukar gnälla över vädret så ofta men jag kan inte låta bli att tycka att det har varit en förskräckligt tråkig vinter, visserligen har vi kunnat åka slalom ett par gånger men emellanåt regnar det ju när man kör barnen till dagis och det känns sådär tycker jag. Snart är det februari istället och kalasmånad, mycket trevligare! Jag kan inte låta bli att tycka att det är jätteroligt att ordna barnkalas även om jag tycker att det är lite sjåigt både innan, under tiden och efter. Vilka ska man bjuda? Ska vi slå ihop alla barnen och deras kalas till ett jättekalas? Vi blir inte mindre än 20 barn i så fall + ett antal föräldrar...å andra sidan är det ju skönt när det är kalasat och klart och man inte ska ha kalas hemma flera helger i rad. Ja, vi får se hur det blir, det är ett angenämt "problem" tycker jag! Idag damp stortjejens första inbjudningskort ner och jag påmindes om att NU börjar kalasandet som håller på minst en månad.



























I burken längst upp till vänster hade vi Linnahs alla mattillbehör den första tiden. Gissa om vi experimenterade med nappar av olika form och material och storlek på själva hålet, alla olika sorters tillägg vi provade osv. Minnen, minnen. Snart är det två år sedan, inte klokt vad tiden går fort!

Vad har ni haft för er en dag som denna? Jobbat? Vabbat? Berätta! Här hemma har vi gjort chokladbollar och Linnah åt pärlsocker med decilitermått. Tur att hon inte fick i så mycket åt gången...! Tänk om jag vetat det, när vi låg på 33:an med sond och hon krånglade och skulle inte äta något, att två år senare skulle hon komma direkt från dagis och klämma i sig en hel banan och sedan vara med och baka med hela kroppen och äta och smaka på allt hon kom över. Härligt! Ni som haft en riktig matkrånglare vet hur bra det känns, det spelar ingen roll att allt inte är näringsriktigt, man är glad åt det de äter med god aptit även om det råkar slinka ner en kola eller lite pärlsocker emellanåt!

Pussåkramheladan! 

4 kommentarer:

Mamma till 4 sa...

Ojoj va mysigt du har!!
Och mycket inspiration till barnrum. Tusen tack!
Trevlig tisdag!
Kram Mia

Annas hjärtan sa...

Tack, vad glad jag blir! Kram på dig också!

Ekenäsliv sa...

Nu kändes det som att mitt hjärta tog ett litet skutt!! Oh my, vilken gullig blogg du har =) I will come back;-)
Ha en fin söndag!
Kram Anna

Annas hjärtan sa...

Hej och tack, vad glad jag blir! Kom jättegärna tillbaka, stor kram från Anna