onsdag 30 november 2011

Goaste...

...busungarna man någonsin skådat, det är mitt gäng det! Som sagt, ibland muttrar man och blänger lite, men på det stora hela är de förstås alldeles alldeles underbara :-) Här kommer ett smakprov på hur de såg ut härom morgonen.



 
Ekorrblicken är visst påslagen!



Undrar om tomten har något till mig i år...?



Idag lyfte Philip telefonluren, sa att han pratat med tomten och att han vill ha ett parkeringsgarage. Gullungen! Hoppas verkligen att tomten ordnar ett sådant, annars vet jag en kille som blir besviken!

Idag har vi firat bästa pappsen också. Som i sin tur både har hunnit med att fira i staden där vi bor, och med sin mamma 25 mil bort. Hon är 91 år och pigg som jag vet inte vad. Hoppas man har hennes gener!

Pussåkramheladan!
Tävling!

Missa inte Nordingårdens tävling om två ljus från Yankee candle!


Pussåkramheladan!
I'm dreaming of a...

...pink christmas? Närå. Men i Thildas rum är det ju oundvikligen rätt mycket rosa. Och därav passar det inte med så mycket pynt där inne tycker jag. Jag ångrar verkligen ihjäl mig på världens sötaste julgransprydnad som jag såg i Key west och som jag inte köpte, det var en amerikansk däckstol som var lagom stor att hänga i granen och på den satt det fastklistrat små solglasögon, flipflops mm. DEN skulle ha passat i hennes rum, ja i alla mina barns rum förresten!



Balettskorna har kommit på plats. Ska se om de blir använda på riktigt efter jul!


I år hänger en ny krans här inne och jag tycker den blev supersöt och alldeles lagom. Lite skir och lagom mycket ljus. Har köpt en sån till oss också och är helnöjd. Det enda jag saknar hemma just nu är faktiskt pappersstjärnor vilket jag inte har en enda. Måste bli ändring på det, jag har drömt om en vit stjärna med många spetsar i flera år nu men vet inte i vilket fönster jag ska ha den.

Min tanke i år är att ta in julen tidigare och ta bort den tidigare. Har säkert skrivit det förut men här hemma är jag tvärless på julen redan vid nyår. Så i år kanske granen kommer in tidigare, det är ju lite trist att ta upp den och ta bort den så fort. Och det är ju nu i adventstider som det är mysigast, inte sant?

Vill avsluta med att säga grattis till världens bästa pappa/morfar (yes jag fick ändra där,M's kollegor undrade när han skulle bjuda på tårta. Lite fika kunde han väl bjussa på trots att det inte var hans dag? ;-) Fast å andra sidan, vilka kompisar som inte ens har koll på vilken årstid man fyller år *blink*) som fyller år idag, bamsekram från mig, vi ses sen!

Pussåkramheladan!

tisdag 29 november 2011

Min trötta liga!

Såhär ser de ut just nu. Minus rosetten då. Trollungarna. Älsklingarna. Kärt barn har många namn. Inte alltid så fördelaktiga btw :-) Måste erkänna att jag muttrade lite när L vaknade fem imorse, tack och lov så somnade hon om sen, men det kunde inte jag.



Nya nattlinnen och pyjamas från Polarn. P är kopiöst nöjd med att ta på sig sin "tomtepyjamas" efter badet på kvällarna. Efter sagan ser vi ett avsnitt (eller två, det är ju så mysigt) på gamla favoritjulkalendern Trolltider. Ni har väl inte missat den? Håller än idag! Igår blev vi så sugna på lussekatter efter att ha sett avsnittet om solbak så vi fick gå ner och ta en kvällsmacka (och passa på att skriva nota: saffran och mjöl bland annat...) Vilka är era julkalendersfavoriter? Mina är Ture Sventon (inte ett dugg julig men jag älskar den ändå) och Mysteriet på Greveholm som jag faktiskt inte såg när jag var liten. Kände mig nog för stor när den gick tror jag, men så läste jag om den och att den blivit framröstad till den mysigaste av alla. Och jag förstår varför! Den är otroligt charmig! Och så Lassemaja förstås. Och lite Pelle Svanslös också kanske?

Pussåkramheladan!

måndag 28 november 2011

   ♥      



Pussåkramheladan!

onsdag 23 november 2011

Sol och bad...

...har vi förstås ägnat oss åt en hel del! Ååååååååå vad man längtar tillbaka när man ser korten!

Thilda hittade en pytteliten ödla som hon lekte med! 


Bikinibrudar, redo att dyka i! Fast det var inte hundra procent barnvänligt, vågorna var rätt rejäla så barnen fick hålla en vuxen i handen.


Pappa och Linnah leker i vattenbrynet.

Det var himla härligt att åka bort i oktober/november, toppen att förkorta hösten med två veckor! Det gör vi gärna om!




Pussåkramheladan!

tisdag 22 november 2011

Trafiken...

...ja bara den är ju ett kapitel för sig, där borta! Här kommer lite bilder!



Snygga skyltar!



Måååånga ramper! När man såg vägsystemet på gps:en så såg det ut som ett "ormbo"!


Måååånga filer också. Och man kunde få åka en mycket tidsödande omväg om man valde fel någonstans. Och hamna i köer sådär så man förstår precis hur han i Falling Down tänkte :-)
Och så Mack! Riktiga Mack! Från Bilar, ni vet!



Humor har de också. Me like!

Pussåkramheladan!

söndag 20 november 2011

Universal studios


Jösses vad mycket kort man tar...! Det tar lite tid att gå igenom dem bara :-)Jag lägger inte upp dem i kronologisk ordning, första "temaparken" vi besökte (om man nu kan säga så) var Kennedy space center, sedan följde Magic Kingdom, Epcot Center och sedan Universal studios. Och här kommer alltså bilder därifrån.





















"Mina" pojkar, M och min systerson Erik, gav sig på Dr Dooms Fear Fall (på bilden längst ner th i jeansshorts och vita t-shirts) Till saken hör att M är höjdrädd och lätt mår illa av den här typen av åkattraktioner och hade sagt till mig innan att han inte skulle åka NÅGOT alls när vi var där. Jo tjena, och så ger han sig frivilligt på såna här grejer! Men han överlevde! Jag och T bangade och ångrar oss inte :-)

  

Supersnygg merchandise, enligt mig. Köpte inget, men ångrar att jag inte gjorde det! Klart att P skulle haft en "all my friends are superheroes" eller "save our planet" och tjejerna skulle haft "I only date superheroes". Själv kanske man skulle haft den om att man gillar män i uniform ;-)

Det var så komiskt att jag var tvungen att ta kort på det. Superhjältar äter tydligen frukt! Men inte besökarna. I alla andra köer var det dock mycket folk.

Pussåkramheladan!

lördag 19 november 2011


Ballerinor

Sista dagen i USA sprang jag på de här små balettskorna. Först tänkte jag bara köpa till Linnah eftersom Thildas balettkarriär verkar vara över, men så räknade jag på det och konstaterade att de inte alls var speciellt dyra trots att de var i skinn och allt. Så jag köpte till båda, och nu är T så eld och lågor att hon funderar på att börja igen efter jul!

Vet inte vad det är med mig och balettskor, kanske är jag extra fascinerad eftersom jag själv blåvägrade när jag var liten? Min syster däremot dansade, och pappa tog finfina kort med systemkameran. Vore jag som hon skulle jag sätta upp dem på väggen!

Mina flickor däremot älskar skor, så det här var inga som helst problem att få dem att ha på sig.

Nej nu måste jag rusa, T är och leker hos en kompis och ska bli hämtad. Pussåkramheladan! 








torsdag 17 november 2011

Back home...

...efter två veckor i underbara, galna, härliga, överdrivna, roliga USA!




Mycket som ska tas om hand. Tvätten. Tidsomställningen. Korten. Ni vet hur det brukar vara. Just nu har vi vår minsting som vaknar vid midnatt och hävdar att hon bara sovit middag (klockan är sex på kvällen i Florida där vi varit) och sedan varit vaken ett par timmar. Har man haft oflyt har hon väckt syskonen också. Hon blir liksom inte lite vild den tjejen när hon vaknar till, typ drar av sig nattlinne och blöja och ställer sig och dansar. Så vi är lite trötta just nu, men snart är vi back on track igen!

Pussåkramheladan!

måndag 7 november 2011

Inreda barnrum...

...är väl det roligaste som finns? Hittade den här fina katalogen och har fotat ur den, ha överseende med bildkvaliten.




Ett sånt här tält skulle säkert Thilda inte ha något emot att mysa i.



Korgar med mjukisdjur.



Ursöta fågelburar!



Giraffleksaker är så söta tycker jag!

Pussåkramheladan!
Lillasysters...

...nya skor! Supersöta enligt mig, och hon är helnöjd själv och har dem gärna på sig! Kusin fanny, skofantasten, håller med!




Pussåkramheladan!