torsdag 30 juni 2011

I denna ljuva sommartid

Å vilken härlig tid det är ute nu! Här kommer ett, från och med nu, ordlöst inlägg från mig. Njut av sommartiden!!





Pussåkramheladan!

onsdag 29 juni 2011

Senaste projektet!

Får jag lov att presentera Kristina?
Hon flyttade hit häromdagen och har redan hunnit genomgå en makeover.


Självklart så glömde jag att ta ett "före" kort, men jag kan ju berätta istället att hon var kolsvart från början.


Stolar hör till sånt som jag tycker är riktigt tråkigt att måla. Massor av sidor och...bara allmänt jobbigt!



Men så kom jag på att jag kunde sprutmåla! Sagt och gjort. Biltema hade billig sprayfärg så jag körde igång!



Jag köpte bara en burk, men det gick åt 3½! Fast det gick fort och lätt så det var ändå inget besvär. Otroligt fort om man jämför med att måla med pensel.Enda nackdelen var att jag kunde inte göra färdigt sent i förrgår kväll när jag drog igång eftersom färgen tog slut. Och sånt är ju retfullt!



Sedan hade jag inga klammers heller när vi skulle klä om sitsen. Men det fixade jag igår, så nu är den till och med omklädd och klar!



På sikt ska den hamna i Thildas rum men just nu är det bombnedslag där inne, kusin Fanny är på besök och sover över. Inte så att hon är stökig alltså, men det blir ju rörigt när man har två bäddar istället för en i ett barnrum. Hur som helst så har jag och M klätt den med mitt favvotyg, det rosarandiga från Himla.



Tjejerna har gardiner i samma tyg på sina rum, och Philip har det blårandiga på gardin och dyna till sin lilla stol.



Idag drar P&L igång på riktigt. Kings of Leon, Lykke Li och lite annat smått och gott står på tapeten. Men först lite utemys, solen skiner idag!

Pussåkramheladan!

tisdag 28 juni 2011

Brit

Hos lilla svengelska butiken Happy Hedgehog i hantverksbyn hittade jag den här sköningen som fick följa med mig hem.



Frimärken.


Den här hade texten "Make up for lost time" och jag har för mig att de andra två hade "Shower me with love" och "Kiss and make up"





Min parfymflaska kom med på bild, från Burberry. Brittiskt tema idag ;-)


Charmiga detaljer överallt.


 De fanns i olika storlekar och det här var nog mellanstorleken om jag inte helt missminner mig.


Lagom storlek var det också. Jag använder egentligen inte så mycket smink, puder och mascara är det enda jag inte kan leva utan :-) Fast i den här rymdes det lite till.


Visst är den helmysig??


Poststämplar.



Idag ska jag iväg och köpa häftklammer och sprayfärg. Visar mitt senaste projekt så fort det blivit färdigt :-)

Pussåkramheladan!

måndag 27 juni 2011

Sommarpiff!

Hej på er! Vilket härligt väder det är idag! Nu ska jag skynda mig att visa några bilder på sovrummet, sen ska jag sällskapa med min man som bestämt att idag ska det klyvas ved, syrénhäcken ska beskäras och gräsmattan ska klippas. Full rulle med andra ord!



Byrån kommer från Kallholmen, jag har drömt om den ända sedan jag och M bodde i lägenhet (dvs 10-15 år sen) år men alltid tyckt att den varit en smula dyr. Har berättat storyn innan, hittade den på blocket för en rimlig summa, fick den hitskickad med bussgods och när den kom fram så var den inte långt ifrån kaffeved, alla lådor var trasiga. Det blev en lång och krånglig historia med reklamationer hit och dit, men till slut fick jag köpa den billigt och fick lite hjälp att limma och spackla (tack pappa!) och med lite färg blev den som ny igen.


Lampfoten är ett gratisfynd från mamma, den var engelskt röd och hon hade tröttnat på den. Nu ångrar hon sig lite ;-)


Garderobsväggen och fönstret. Ljusstaken kommer från Westergaard & Kovacs.


Krokar bakom dörren för morgonrockar. Och nej, M har ingen rosa, de är mina allihop ;-)

Bilderna kommer lite hipp som happ, men blogger är ju som bekant inte riktigt att lita på längre... Qvilten kommer från Krasilnikoff.


Sänggaveln snickrade M för ett par år sedan. Till vänster ser man krönet på växasängen som får stå kvar ett par år till.


Närbild.


Änglavingarna köpte jag på Furutorp för ett par år sedan, de har hängt på samma plats innan men kom mer till sin rätt mot den vita väggen.


Sängbord från Kallholmen. Har häftat fast ett tunt tyg på insidan, annars ser det kopiöst rörigt ut med alla småpryttlar man förvarar där i.


Det syns inte så väl, men lampknappen på sänggaveln kommer från Eljo renova. På sänggaveln har de suttit länge, men i resten av rummet bytte vi först nu. Jättenöjd!


Avslutningsvis, i fönstret står en zinkask med äldsta dottern som motiv.

Pussåkramheladan!

söndag 26 juni 2011

Sommarlov!

Imorgon börjar barnens sommarlov på riktigt, ska bli så himla härligt! Vi har haft en underbar midsommarhelg med besök av killkusinerna från Kolmården, med dans kring stången och allt som hör till. Igår hann vi med en sväng till Tällberg som enligt mig är lite av hjärtat av Dalarna, i alla fall vid midsommartid. Idag styrde vi kosan till Uppsala och var med på kusin E's konfirmation. Jättemysigt! Och nu drar ju som bekant Peace and love igång så det blir full rulle hela veckan :-)

Skulle ha varit förbi dagis i slutet av förra veckan och lämnat sommarpresenterna, men P blev sjuk, så det blev inget. Hoppas på att hinna dit en sväng imorgon istället. Snälla svärmor har hjälpt mig koka sylt, jordgubb och rabarber. Mums!



Ser att jag klippt rosetten lite snett. Vad skulle min man säga om det? (se tidigare inlägg) :-D Snälla mamma hjälpte mig att få dit hjärtanen så den här gången kan jag inte skryta med att jag gjort mycket själv...förutom vimplarna då, men jag fick faktiskt lite hjälp där med...! Har dock redan en plan för vad jag ska hitta på till jul och där blir ingen (nåja...!) inblandad utom jag och M. Mest M faktiskt. Spännande va?


Det är många fröknar på dagis! Hoppas att jag inte glömt någon...!

Pussåkramheladan!

fredag 24 juni 2011

♥ Trevlig midsommar 

Kikar in som hastigast och önskar er en trevlig midsommar, om än något sent :-)


Pussåkramheladan!

torsdag 23 juni 2011

Pyjamasmys

God morgon! Nu har vi flyttat tillbaka in i sovrummet igen. Gud så skönt! Och vad bra det blev, är verkligen jättenöjd! Det är ju ingen större skillnad på möblering eller så där inne, men jag har i alla fall målat sängbenen som sagt och så ska jag byta plats på några tavlor.

Skrattade så jag nästan dog igår när jag och M skulle bära in allting och han genast ställer sig och piffar, tände till och med myslampor och rättade till en rosett!! Han skrattade själv åt det, och sa att han kände hur han liksom kom på sig själv där, när han stod och pillade med rosetten. Det kanske bor en liten Ernst i honom med?? :-)


Inatt har vi sovit så gott! Det är nästan så man vill säga borta bra men hemma bäst haha, om man jämför med madrass på golvet och ett barn på varje sida så var det nästan lite himmelrike att få sova i riktig dubbelsäng :-)














Alltså man blir ju inte klok på blogger numera!! Den här texten ska vara vänstercentrerad men nu i redigeringsläge skrivs den i alla fall i mitten. Och den andra texten ser ut att hamna bredvid bilden istället för under? Ja det blir spännande att se sen när jag publicerat!



Än så länge är det bara jag och Philip uppe, T var uppe och pysslade med mig tills klockan var nästan tolv inatt så hon konstaterade att hon skulle nog sova "typ halva dan" och jag gissar på att det stämmer. De blev nämligen lediga från dagis lite hastigt och lustigt.

Nej för 17, jag har inte tid att sitta här, jag har ju pyssel och piff som väntar!

Pussåkramheladan!

måndag 20 juni 2011

♥ Vackert stöldgods 
Imorse tog jag en hastig sväng upp till mamma och pappa. Plockade med mig tre helt underbara rosa pioner hem så nu doftar det alldeles ljuvligt i köket. Jag har några själv ute i rabatten men i otroligt blygsam skala. Tänk att midsommarveckan redan är här, ojoj vad det går undan! Nu kan vi väl frysa tiden lite va? Fast först vill jag ha färdigt i sovrummet *fniss*







Pussåkramheladan!

söndag 19 juni 2011

Söndagsmat!

Idag fick det bli våffellunch, uppskattat hos både stora och små. M lägger latex och jag tar hand om småttingarna. Just nu är det lugn och ro, P spelar, T kollar på film och L har somnat. Men emellanåt så låter det som om vi hade ett helt dagis här hemma, liv och kiv (precis som det ska vara med tre barn, förstås)



Jag gör en god, men inte helt nyttig, smet med vispgrädde i.



Sedan rör man ihop övriga ingredienser.



Färdigt! Och borta var de, i ett nafs.

Lite segt är det idag minsann. Kommer liksom aldrig igång med nåt och övervåningen ser ut som en krigszon. Jag tänkte för mig själv häromdagen att vårt sovrum, det måste ju vara det lättaste att göra om i. Bara att lyfta ut sängarna och sängbordet i allrummet och sova där ett par nätter. Jo pyttsan! Sängarna fick inte alls plats där jag hade tänkt ställa dem, så jag, Philip och Thilda sover i T's rum, och Matte och Linnah sover i Philips rum. Och det var visst mer saker än två sängar och två sängbord - en byrå, en växasäng, en spegel, en sänggavel, en taklampa på skena som var typ 2,50 bred, diverse tavlor och krokar som skulle tas ner och som ska förvaras någonstans och så en gardin förstås. Nu har vi spacklat igen fästena till gardinstången, vill ha en som sitter inne i fönstret istället så det blir väl lite pyssel att få till det misstänker jag. När man kommer upp nu, så är det så rörigt, så man inser liksom att det inte är någon idé att försöka hålla efter. Fast jag avskyr egentligen oreda, men när man håller på med något såhär så är det ju oundvikligt :-)

Pussåkramheladan!

fredag 17 juni 2011

Nu är det slut på veckan...

...det är dags för fredagsmyyyys! Jag och tjejerna har ätit popcorn, P han har redan somnat han. Knoppade in i badkaret (!) DÅ är man trött! Tur att pappan var uppmärksam och han fiska upp honom kvickt!

Idag har vi spenderat eftermiddagen tillsammans med Anneli och hennes pojkar, förutom att alla barn var allmänt trötta, två av dem håller på och slutar sova middag och en av dem hade inte sovit fast hon borde (läs: Linnah) så var det väldans trevligt. Vi har liksom samma smak, jag och A. Så det är alltid skoj att ventilera både inredning, kläder och så barn förstås. Idag pratade vi nog mest om att man blir så hemmablind så man missar de mest uppenbara små saker. Till exempel så tror jag stenhårt på en stor förändring på A's toa, med lite plastfilm istället för en persienn kommer den upplevas mycket ljusare. Nästa gång jag kommer är den på plats, eller hur, A?? :-)



Bild på en annan minibyrå, betydligt billigare än den från IB som jag visade häromsistens. Den var brun från början och hade ett litet påklistrat får och "dörren" var tygklädd. Ja ni hör ju. Men så med lite färg - voila!

Sedan kastade jag och M oss iväg för att köpa färg. Det blidde snålfärg från Biltema, ska bli väldigt spännande att se om den håller måttet. Vi åkte till Flügger först men det var ingen som hade tid med oss där, så vi åkte faktiskt vidare. Nyansen är inte så himla noga för mig (tro det eller ej) huvudsaken att det blir vitt. Det blir bättre hur det än blir så att säga. Vi har en ful fläck där vovven brukade ligga och sova förut och så en skarv som dragit sig så det kommer bli ett lyft hur det än blir.

Vi har hunnnit iväg på simskola också, jag och T. Så nu är det inte mer än rätt att vi softar resten av kvällen.

Pussåkramheladan!

torsdag 16 juni 2011

I brist på...

...inspiration så kikar  jag in och önskar trevlig torsdagskväll! Här är det full rulle nu, T går intensivkurs på simskolan så vi svischar iväg varje kväll denna vecka och nästa. Jätteroligt är det, hon är så duktig! P har blivit stora killen på bara någon månad, han är helt blöjfri och snackar som bara den. Så himla skoj, det har verkligen lossnat! Den lilla terroristen är en "glad skit" som klättrar dagarna i ända och som äääälskar att riva. Där har man verkligen heltidsjobb att plocka upp efter henne *fniss*



Pussåkramheladan!

onsdag 15 juni 2011

Avslutningsdax!

Idag är det examen här i stan, i hällande regn firas sommarlovet in. Nu grönskar det, Den blomstertid och kanske Du gamla du fria? Eller inte? Är den "förbjuden" numera?

Mina barn slutar ju inte skolan, men det blir i alla fall sommarlov fast från dagis då - fast inte idag. Igår pysslade jag ihop den här med lite hjälp av min snälla mamma.
Det blir en present till dagis så att säga, tänkte att de som har så många kalas per år kanske vill ha en liten kalasvimpel? Eller man får väl inte säga dagis, men det gör jag ändå. Sådetså!




Prickiga bokstäver...

...och en prickig låda! Tänkte först sy en, men jag tror de håller sig bättre i den här.


Thilda önskade att ett av T:na skulle vara rosa, så så fick det bli.

Pussåkramheladan!