onsdag 30 september 2009

Rosettkrön Häromdagen fyndade jag ett rosettkrön från Kallholmen! Visserligen var det trasigt på två ställen, men med lite lim och färg så syns det knappt! Har satt det ovanför ett fönster som lite dekoration. Kramkram!

måndag 28 september 2009

Lampa och säng Idag blir det svartvita bilder! Lampan är på plats i rätt rum, det som var allrum innan och som ska bli barnrum. Tyckte det var lite tomt mellan vingarna så jag hängde dit ett litet hjärta, syns inte så väl på bilden men kikar man noga så ser man. Köper nog ingen lampskärm med himlatyg, den här vita som jag hade hemma visade sig passa perfekt! Sängen är målad två gånger med v-slip. Vet inte hur många strykningar som behövs, om jag orkar ska jag måla en gång till när barnen somnat och så kanske en gång när de är på dagis imorgon. Nya favvolampan
Såhär ser sängen ut, so far! Är riktigt nöjd och längtar tills den är färdig. Kramkram!
Tredje och sista... ...inlägget med suddiga mobilbilder! Även denna är tagen på Mallis. Kanske måste förklara vad den föreställer, för dålig är den... Det är en vit, tunn, stickad filt med ett hjärta där man trätt i ett rutigt band. Så himla fint...och dyrt, tyvärr. Borde verkligen lära mig sticka!! Idag är jag hemma med mina små älsklingar. Thilda blev antagligen åksjuk och kräktes när vi åkte bil, så vi är hemma ifall att. Jag var uppe och grundade växasängen igår kväll, så det kommer förhoppningsvis bildbevis senare under dagen. Vilken skillnad det gör med lite färg!! Pussåkramheladan!

söndag 27 september 2009

Spjälskydd Bilderna i förra inlägget var tagna med min mobil, och det är de här också. De är tagna på Mallis för länge sen, för hör och häpna, de har faktiskt några riktigt vettiga inredningsaffärer där också! Tyvärr så har Siabutiken som var så fin slagit igen, men det finns ett par barnaffärer, i och för sig inte roligare än Babyproffsen, men ändå roligare än vad som finns i de här vanliga gamla strandbutikerna. Hur som helst, när jag var där i somras hittade jag ett så fint spjälskydd som jag eventuellt tänkte sno idén till! Spjälskydd med hjärtan
Närbild
Det gick inte runt hela sängen, som synes till höger, men med det gör man ju som man vill! Kramkram!
Inköp och önskelista Igår åkte jag och M och hämtade sängen! Yippee! På väg tillbaka blev jag så himla kissnödig att vi bara var tvugna att åka in i Valbo ;-) Där förälskade jag mig i den här lampfoten som fick följa med hem. Inte skärmen dock. Det ska bli en i randigt Himlatyg tror jag!
Föll som en fura även för detta lilla fönster. Men plånboken sa stopp, så jag kom genast på den fifiga idén att min handyman ska få snickra ett istället! Blir billigare så! Kanske gör vi en inbyggd variant i nya barnrummet och låter det fungera som en liten serveringslucka till barnens café. M grymtade lite missnöjt när han hörde mitt förslag, men han brukar inte vara omöjlig. Himla kul för barnen om inte annat, eller hur?? *blink* Nu har vi passerat halvtid i graviditeten, härligt! Nu är det som mysigast, man känner bebisen men det gör inte ont än, den sparkar lagom hårt och jag känner mig hyfsat smidig än. :-) Kramkram!

onsdag 23 september 2009

Sagt & sånt... Jag: Jag känner mig rastlös på nåt vis. Som om jag har massor av energi i kroppen som vill ut, fast jag är trött. Mathias: Säg som det är! Du behöver ett rum att inreda! Jag: Hm. Där sa du nåt!
Iiiiiiih! Jag är nog med växasäng! Bild lånad från blocket. Nu ska jag bara lösa hemtransporten! Och målningen! :-) Lovilin: Visst var den fin!! Den hamnar i bebisrummet efter en släng med vitfärgen :-) Ska bli spännande att se när någon sover i den dock eftersom både P och T sover hos oss, och bebisen är ju inte ens född än ;-) Så vi hamnar nog fem år fram i tiden kanske? Men man kan ju inte ha ett barnrum utan en säng! Kramkram!

söndag 20 september 2009

En ny blogg i listan Snubblade över den söta bloggen Sött & Nött och föll som en fura! Här fanns mycket kul minsann! Ta en titt vettja, Sött & Nött. Pussåkramheladan!

torsdag 17 september 2009

Blekta gosingar Det kan tyckas märkligt att vår familj förutom alla vetevärmenallar som jag och E tillverkar, även har behov av vetevärmekanin och gris i linnetyg. Men dessa inhandlades innan nalleverkstan påbörjades! Och jag gillar formen på dem, men har alltid haft svårt för färgen. Nu har jag gjort slag i saken och blekt dem i klorin. Mycket bättre! Man kan aldrig få för mycket pasteller ;-) Idag tänkte jag tipsa om en nystartad blogg, det är min gamla dagmammas dotter som skriver om inredning i NWT, Nya Wermlands Tidningen. Klicka här så kommer du dit! Puss å kram hela dan, som dagisfröken Carina säger när jag lämnar mina barn på mornarna!

onsdag 16 september 2009

Ram Köpte den här ramen med lagom kaxigt budskap. Tyvärr så var det ett par märken i den, sådär så det såg konstigt ut med bara två, så jag tog fram sandpappret och gjorde ett par till så nu ser den riktigt sliten ut :-)
Bilden som sitter i föreställer bebisens fot, men den ska förstås bytas ut när storken har anlänt till destinationen! Idag sorterar jag papper. Uuuuh vad tråkigt!!! Men det är som med allt annat som inte är allt för kul - skönt när det är gjort! Kramkram!

tisdag 15 september 2009

Nästa grej... ...som ska upp på väggen är denna egendesignade bok- och snuttishållare. Eller egen & egen, själva lådan är köpt på Indiska och sen har jag snoffsat till den lite. Den kommer att hamna vid den nya, mindre soffan som ska vara i allrummet där uppe. Kunde inte ana att den gamla soffan skulle bli så svårsåld, jag tycker egentligen jättemycket om den och den är i fräscht skick. Tips om var man kan sälja möbler om till och med blocket misslyckas mottages tacksamt!
Kramkram!
Omgjord filt Hittade den här söta filten på babyproffsen för någon vecka sedan men det var så vansinnigt ful applikation på den - en fotboll, en amerikansk fotboll och en basketboll - så jag köpte lite tygmärken och puffade dit med strykjärnet. Mycket bättre! Älskar de här filtarna, de är så himla mjuka och goa.
Kramkram!

onsdag 9 september 2009

Hattask och nallar Återigen så var det länge sedan jag visade något på inredningsfronten! Det har varit mycket fokus på barnen ett tag, men så är det ju när man är mamma och har två (snart tre!) små älsklingar! Nallarna är förstås barnens, de sitter och väntar på en kvällspromenad med barnvagnen. Hattasken har jag fått av min goa vän Emelie. Visst är den söt? Passar mig som älskar pasteller! Kramkram!

tisdag 8 september 2009

Får jag lov att presentera... ...Thildas gosehund efter en förlaga från Kalikå. Okej, okej. Den är inte så romantisk och skir, det fattar man ju redan när man ser tygerna i affären. Men den är mjuk och go! Och färgglad. Är det någonstans jag tycker det är roligt med färg så är det med barnen och deras kläder och ibland även saker. Thilda älskar den! Tack snälla Emelie (höggravid dessutom vid sytillfället!) och mamma för all hjälp! Utan er hade det aldrig gått!
Kramkram!
Soffa till salu Är det någon som behöver en soffa? Säljer nu min Ikea backamo, nypris 7000:- nu 2500:- Knappt använd, fräscht skick, maskintvättbar klädsel 60 grader. Rökfritt hem. B 226 D 95 H 90 Ring mig på 070-775 14 61 vid intresse! /Anna
Nu är gipset historia Igår var det äntligen dags! Det tunga otympliga gipset skulle bort. Sköterskan klipper bort det snygga rosa bandaget.
Thilda får bekanta sig med verktygen. Trots detta blir hon jätterädd för saxen och det slutar med att pappa Mathias får klippa upp gipset, det är så tjockt att sköterskorna knappt kan få hål på det. Thilda är inte speciellt glad om vi säger så. Här hade vi förstås annat att göra än att fotografera, så det finns inga bilder.
Ganska nöjd ändå, men helt slut och färdig! Det syns till och med på bilden vilken solbränna hon hade på sin högerarm, den fanns kvar under gipset. Fast den tvättades bort i badkaret samma kväll... :-) Kramkram!

söndag 6 september 2009

Imorgon är det dags! Dagen vi längat efter LÄNGE! Gipset ska bort! Å vad det ska bli skönt, framför allt för huvudpersonen själv såklart, men även för oss andra. Igår natt vaknade jag abrupt klockan ett på natten av Thildas gipsarm som slog mig på näsan. Det gjorde så sabla ont att jag var vaken flera timmar. Ja, inte av smärtan kanske, inte så länge, till slut var jag bara pigg och kunde inte sova. Jag får mig ett par smällar varje natt, men ingen har träffat riktigt så illa som just den där. Och det är ju ändå petitesser om man jämför med hon som faktiskt släpar på gipset dag som natt. Hon har varit superduktig tycker jag!
Imorgon blir jag vanlig igen, sa Thilda till mig förut. Och så är det ju :-) Fast hon har nästan vuxit ihop med gipset, man tänker inte på det längre. Men det ska ändå bli skönt, såklart. Kramkram!

lördag 5 september 2009

Det kliar i fingrarna! Rackarns att lillbebis inte har något eget rum! Annars hade jag varit i full gång med inredningen. Hittade det här skåpet på Indiska igår och tror att det skulle passa bra. Idag är det balettlek, såklart! T bestämde sin outfit redan igår, och ni kan ju gissa vilken. :-) Nu på tidiga morgonkvisten fick jag sms från E som var på väg till BB. Håller alla tummar och tår! Å vad spännande, en ny liten person att lära känna! Livets mirakel. Kramkram!

fredag 4 september 2009

Min lilla prins Här kommer ett nytt kort på min lilla lintott! Älskar jackan han har på sig, det är så kul när det finns lite färgglada kläder även till pojkar, och där man slipper fula spiderman och hans kompanjoner. Har inte så mycket nytt att komma med förutom att det är skönt med helg :-) Kramkram!

torsdag 3 september 2009

Ultraljud! Idag var det äntligen dags! Eller äntligen och äntligen...i takt med att barnaskaran ökat har man blivit mer och mer medveten om hur skört livet är och hur lätt det kan ryckas ifrån en. Men allt gick jättebra, bebisen var lite liten så vi blev framflyttade lite drygt en vecka. Tre februarifödelsedagsbarn med andra ord. Vilket kalas! Tyvärr så tycker jag att bilderna är sådär, men här ser man bebisen i profil. Den lilla klumpen vid huvudet är en hand som precis dök upp för att vinka lite till oss på utsidan.
Uppe till höger ser man en liten fot. Hur charmigt är inte det?
Kramkram!