torsdag 26 november 2009

Snart är det jul... ...om ni visste vad jag längtat! Jag och M har en överenskommelse. Vi väntar tills någon annan på vår gata satt upp ljusstakar i fönstren innan vi själva gör det. När någon annan brutit isen är det liksom okej att åka hem och packa upp rubbet! Ibland åker vi runt i bil och bara spanar. Jag kan erkänna att vi haft diskussioner om huruvuda elflugor (ni vet, ljusstakarna med massor av smala pinnar och en pyttelampa längst upp) räknas eller inte, och om den där stjärnan som hänger uppe i en gammal lada verkligen hänger där året runt eller om den kommit upp nu. Hur som helst så är isen bruten och massor av ljusstakar har dykt upp i fönstren längs gatan där vi bor. Så ikväll och imorgon, då är det äntligen dags! Har jag förresten berättat om när M fick en snilleblixt och åkte hem och adventspyntade UTAN MIG! Det höll på att bli skilsmässa, och jag svor långa ramsor, trots omtanken :-) Numera är det ett stående skämt här hemma -"Passa dig så jag inte passar på att pynta nu när du åker till affären" Mina fina ljusstakar från Westergaard & Kovács. Jag förälskade mig i dem redan när vi skulle bygga hus för omkring 10 år sedan. Bästaste mamma har sytt en supersöt dyna till Thildas nya matstol. Philip har förstås fått en likadan fast ljusblå. Men den stolen är inte monterad än så den får vänta lite.
Svärmor Maggan: Ser du någon likhet med din son som liten? Jag har nämligen hört berättas om hur Mathias skruvade ur alla lampor ur ljusstakarna en gång när hans mamma råkade vända ryggen till ett ögonblick. Äpplet faller inte långt från trädet, eller vad är det man brukar säga? Apropå Philip så är han äntligen frisk! Det känns som att ha vunnit högsta vinsten!! Idag har vi lyssnat på bebisens hjärtljud också, så mysigt! Pussåkramheladan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade tänkt börja tidigare i år bara för att orka då tiden inte räcker till! Annars gör jag ju allt på en och samma dag men det pallar jag liksom inte nu... Men jag började också igår kväll att hänga upp i Isaacs rum och gardiner i vårt sovrum. Idag lär jag inte orka något då jag vara i skolan till halv sex men imorgon får jag ta itu med det jag orkar med, exempelvis köket med mina Carl Larsson-inspirerade tomtestakar!

Snart kan man se julkalender!! Isaac har bestämt att det blir Tomtemaskinen först... Kram/Kathleen

www.ulltussen.blogg.se sa...

Min kusin gjorde precis lika, han skruva ur lamporna i i eldflugan och kastade iväg dem för han visste hur arg föräldrarna blev då så det tyckte han var kul som 2-3åring.